Wat zijn de beste pelletkorrels?

Die vraag horen wij regelmatig van onze klanten. Er zijn allerlei facturen die een invloed hebben op de kwaliteit van de pelletkorrel. Hieronder zetten we enkele belangrijke eigenschappen van een pelletkorrel op een rij.

Kwaliteit houtpelletkorrel

  • Lage aswaarde: zorgt voor minder asvorming in uw kachel waardoor je een schone branding krijgt
  • Persdruk van de pelletkorrel: hoe harder de houtpellet des te hoger de dichtheid, hoe zachter de houtpellet des te vlugger hij wegbrandt

Hoger rendement = lagere kosten

Het rendement van een pelletkachel wordt bepaald door de kwaliteit van de pelletkorrel. Je wilt namenlijk het hoogste rendement uit uw pelletkachel halen tegen zo laag mogelijke kosten. Om jezelf te verzekeren dat de houtpellets een hoog rendement bieden zijn gecertificeerde houtpellets de oplossing. Houtpellets met een keurmerk garanderen je altijd de beste kwaliteit.

Keurmerk: Din plus en EN plus

Din Plus

Het Din Plus keurmerk voor houtpellets staat voor schoon, onbehandeld hout met een hoog rendement.

EN Plus

Het EN Plus A1 keurmerk staat garant voor de hoogste kwaliteit houtpellets. Het keurmerk komt voort uit een Europees initiatief om één keurmerk te gebruiken voor de beste pellets van Europa. Het grootste verschil ten opzichte van het Din Plus keurmerk is het feit dat de herkomst van de pellet altijd bekend is.